Fúú, nagyon jól sikerült ma az ebéd. Spontán születnek a fini kotyvasztások, ez már sokszorosan beigazolódott. Nos, a helyzet az volt, hogy nem volt kedvem tésztát enni, mivel ma lightosabb mozgást tervezek (tegnap kicsit megerőltettem a lábam, sok volt neki két nap egymás után a 40perc step, ráadásul tegnap utána még megcsináltam egy talaj részt is, és mindezt lábsúlyal, szóval mára izomláz szerűség, de ez inkább húzódás, mert csak a jobb lábamban van, egész a térdhajlatomnál). Szóval ma "csak" talajon lesz tornázgatás, mert ráállni elé mókás :D Na de mit akartam az egészből kihozni? Azt, hogy valami lightos kajára vágytam, sok-sok salira meg csirkére. És bumm, így lett a - hát nem a Chochapic -, hanem a csirkemellbe tekert sajtos, aszalt szilva. Uhh büntet a cucc!
Íme a képek róla:
A nagyobb méretért, kattints a képre! ;)
A hozzá tartozó recept pedig szerintem pofon egyszerű!
Hozzávalók
- csirkemell
- sajt
- aszalt szilva
- szárnyas fűszerkeverék
- mustár
(sütőpapír)
Elkészítés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, jól kiklopfoljuk, majd az egyik oldalát bekenjük szárnyas fűszerkeverékkel. A másik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, majd vékony sajtszeletet fektetünk rá, és 1-2 darab aszaltszilvát a széléhez. Csigabigában feltekerjük, ha nem marad úgy hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítjük. (nekem úgy maradt mindegyik, ha szorosan pakoljuk a tepsibe, akkor összefogják egymást frankón;) ) Ezt végigjátszuk az összes szelettel, majd sütőpapírt pakolunk a tepsibe és mehet 20-25 percre kb 220-250 fokon a sütőbe. Ez attól is függ, kinek milyen bika a sütője! :) Én nem tettem rá semmilyen zsiradékot, mert a sajt, ahogy megolvadt frankón körbefolyta, így nem lett száraz. Ha valaki kevésbé zsíros sajtot használ hozzá (enyém trapista volt), akkor talán érdemes spriccelni a tetejére egy kis olívát, vagy toll segítségével megkenni.
Sütés után a szárnyas fűszeres része gyönyörűen rápirul a csirkecicikre, a sajt folyós lesz benne, a szilva pedig édes, nagyon jól összejön a mustár,szilva,sajt kombó. Köretet tetszés szerint lehet választani szerintem a rizstől kezdve a krumplipürén át minden passzol hozzá. Hamar kész van, és bazi fini!!! A párom bevágott 4 tekercset belőle, nekem kettő ment sok-sok salival.
A sali pedig egy sárgarépa lereszelve, két közepes szem paradicsom, jégsaláta, csipet trapista és újhagyma keverékéből állt. Öntet minden nélkül ettük, én így szeretem, ha ki lehet érezni a zöldségek igazi ízét. Ínyencek tehetnek egy ek. lime-ot, vagy citromot, egy kis édesítőt esetleg. De ezt már rátok bízom! ;)