WBPG


★ K a t u s ★



Víz ~ 43,7%
Izom ~ 30,8%
Zsír ~ 40,5%

ღღღ


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, sohasem győznek!


"Egy porszem világot jelent, s egy szál vadvirág az eget, fogd föl tenyeredben a végtelent, s egy percben élj évezredet."

Ez Az Amaz

2012.02.01. ~ 122 kg

- Nyak: 39 cm
- Kar: 50 cm
- Mell : 120 cm
- Alatt: 108 cm
- Derék: 107 cm
- Has: 128 cm
- Csípő: 131 cm
- Comb: 80 cm
- Vádli: 50 cm



2012.05.26. ~ 119.9 kg

Csütörtök

2011.02.24. 14:18 WannabePG

Szééép napocskát mindenkinek! Remélem mosolygós a kedvetek, nemsokára itt a tavasz, csak még jól titkolja, de én már érzem ám, hogy nemsokára jön, jön, jön!

 

Ma rábukkantam egy érdekes cikkre, egész pontosan a cikk akadt rám hírlevél formájában. Béres Alexandra honlapján találtam az írást, "Pörgesd fel az anyagcseréd!" címmel. Gondoltam átolvasom mi érdekeset ír, amikor megakadt a szemem az alapanyagcsere kiszámolás résznél. Nos ő azt írja:

"Az, hogy mennyi az alapanyagcserénk, könnyen kiszámíthatjuk: 18 és 30 év közötti nők esetében: 14,7*testtömeg+496= 30 és 60 év közötti nők esetében: 8,7*testtömeg+829="

Na már most ha én 18 és 30 év közötti vagyok és a jelenlegi súlyom 116.4 kg, akkor az én alapanyagcserém bizony 14.7X116.4=1711.08+496=2207.08 Ez nekem rengetegnek tűnik főleg annak fényében, hogy írja ez alá szigorúan tilos menni. El sem tudom képzelni, hogy napi 2200 kcal-al fogynék... Mégis:

"A kapott értéket biztos, hogy felhasználja a szervezetünk a nap folyamán. Ha valami pluszt is végzünk, mondjuk sétálunk egy nagyot, vagy esetleg keményebb sportot választunk, vagy netalántán a munkánk sok energiát követel, az mind ezen felül jelentkezik energiaszükségletként.

Az alapanyagcsere energiaszükséglete alá soha nem szabad menni egy fogyókúra során, maximum orvosi felügyelettel. Hiszen, ha mégis megtesszük, a szervezet csökkenti az energiaszükségletét, fáradékonyabbak leszünk, nehezebben megy a gondolkodás, ráadásul egyszer csak azt vesszük észre, hogy alig eszünk, mégsem mennek le a kilók. Nem csoda, hiszen a szervezetet a túlélésre kódolták, ha nem kap elég energiát, akkor megpróbál minél kevesebbet felhasználni, és ha tud, minél többet raktározni. Ez az oka a jojo-effektusnak, amit talán sokan ismernek. "

Na most ilyenkor mi van? És hol vannak a szorzók, amik aktivitási fok szerint sorolnak kategóriába? Áht komolyan ahány oldal és fitnesz guru, annyi félét mond. Én meg győzzem kitalálni, hogy mi a jó nekem. A cikket amúgy itt lehet elolvasni

Akkor most jöjjön az én eddigi evészetem:

R e g g e l i 2 db melegszendó, pizzás krémmel és 2 szelet trappista sajttal, póréhagymával, retekkel. Tejeskávé

T í z ó r a i Egy narancs lesz, meg egy light áfonyás Jogobella.

Ebédre maradt még a tegnapi gulyásból és csinálok hozzá incsi-fincsi túrógombócot is, ez a terv. 

18:17 ~

E b é d úgy is lett, ahogy a terv. Csak a gulyásleves az 1,5 tányérnyi volt, mert egy kortyot már nem nagyon akartunk otthagyni szóval fél-fél tányérral még repetáztunk. Cserébe nem ettünk gombócot, mert jól laktunk a levessel.

U z s i A gombóc lett, az uram be is vágott 4 darabot én k. kettőt alig bírtam. Olyan jól laktam a levessel, hogy nem ment. Így betettem a hűtőbe, ha ma még megéheznék akkor megeszem, ha nem, akkor holnapra marad!

Most pedig egy picit pihizek, majd irány tornázni. Kedvet kaptam hozzá! Ami jó régóta nem történt már meg, úgyhogy most gyorsan meg kell lovagolni az érkező hullámot!!! Alig várom már, hogy jó idő legyen és mehessünk az urammal sétálni és bicózni a környéken!

19:29 ~

Huhh megvolt a torna bizoooony! Leslie Sansone 2 Mile-osát választottam. Nem egy nagy ugrálós úgy a jó ha fáj dolog, de hogy szakadt rólam a víz, az is biztos! Elégettem fél óra alatt 289 kcal-t vele! Meg jól meg is izzadtam.

Ez

Meg Ez volt!

22:11 ~

Nos lezuhiztam, megmostam a hajam, csillog-villog mindenem, szőrtelenítés, minden pipa. A napot 1244 kcal & 168 g ch-al zártam. Hááát ma ennyi ment, a gombóckák a hűtőben figyuszkálnak, holnap befalom őket.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pgcica.blog.hu/api/trackback/id/tr982687486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tücsök4 2011.02.27. 08:22:58

Halika Nyuszi! A számolás végéről lemaradt egy kér dolog! :P
Amit te is írtál a mi korunkban :D 147*testtömeg+496 ezután:
Ülő foglalkozás mellett ezt 1,2-vel, közepes aktivitás esetén 1,4-gyel, magas aktivitás esetén 1,6-tal kell megszorozni, hogy megkapjuk a napi kalória szükségletet. A kapott számból kb 500 kcal-t levonva megkapjuk azt a nap energia mennyiséget, amivel az ideálisnak mondott heti 0,5 kg testsúly vesztést el tudjuk érni.
Ez így tök reális lesz! :***
süti beállítások módosítása